VELUX installatieproducten

Elke montageklus in of aan het dak vereist vaardigheid en ervaring, evenals de juiste gereedschappen en materialen. Het VELUX montageproces is ontworpen en geoptimaliseerd om jouw workflow te ondersteunen, zodat jij de best mogelijke resultaten kunt behalen.

VELUX installatieproducten

Elke montageklus in of aan het dak vereist vaardigheid en ervaring, evenals de juiste gereedschappen en materialen. Het VELUX montageproces is ontworpen en geoptimaliseerd om jouw workflow te ondersteunen, zodat jij de best mogelijke resultaten kunt behalen.

  • Past exact binnen de afmetingen van het dakraam en sluit perfect aan op uw dakbedekkingsmateriaal. Een waterkerend manchet met lekwatergoot (type BFX) en isolatiekraag (type BDX) zijn inbegrepen in de gootstukkenset van het type PRO+.

  • Het waterkerend manchet (BFX) zorgt voor een waterdichte afsluiting tussen dakraam, de panlatten en de onderlaag van de dakbedekking. Een aanpasbare en zichzelf ondersteunende lekwatergoot is inbegrepen in de BFX. Deze leidt water weg van de kop van het dakraam als daar een lekkage ontstaat.

  • De isolatiekraag (BDX) isoleert rondom het frame van het dakraam, waardoor warmteverlies wordt gereduceerd en koudebruggen worden voorkomen. Materiaal is zowel robuust als flexibel, wat zorgt voor een zorgvuldige en energie-efficiënte montage op de dakconstructie.

  • Op maat gemaakte, kant-en-klare dampremmende folie (BBX) is 100% water- en dampremmend. Bevat een volledig gelaste rubberen afdichting die precies past in de groef van het dakraam. Zorgt voor eenvoudige installatie en een perfecte aansluiting.

  • Een complete, op maat gemaakte interieurafwerking zorgt aan de binnenzijde voor een perfecte aansluiting tussen het dakraam en het dakbeschot. De interieurafwerking is speciaal ontworpen om de luchtstroom zo goed mogelijk langs het raamelement te geleiden. Zo wordt de ventilatie geoptimaliseerd en condensatie geminimaliseerd.

1
Original VELUX
Flashings
Underfelt collar BFX
Water drainage
gutter
Insulation frame
BDX
Vapour barrier
collar BBX
Interior lining
LSB / LSC / LSD
Lining frame
kit LSG
Fit exact window
dimensions and
connect perfectly
to your roofing material
Pleated underfelt
collar forms a
tight seal between
roofwindow and
your felt underlay.
Self-supporting
drainage gutter
ensures safe
water drainage
from above the
window.

Insulation frame
with flexible foam for a tight and secure fit to the roof construction.
Vapour barrier
collar, including assembly tool for a vapour- and airtight solution.
Prefabricated linings
for easy and airtight inside completion. Includes vapour
barrier collar.
Easy-to-assem­ble,
adjustable steel
frame for fast and
easy framing for
your on-site lining. Includes vapour
barrier collar.

 

Standaard of verdiepte montage

VELUX dakramen kunnen op twee manieren gemonteerd worden: standaard of verdiept.

Verdiepte montage biedt een strak, gestroomlijnd uiterlijk, zit 40 mm dieper in de dakconstructie en biedt architecten meer ontwerpvrijheid. 
Om het halen van de opgegeven energieprestaties zo waarschijnlijk mogelijk te maken, raden wij aan het dakraam verdiept in te bouwen met het PRO+ gootstukset met isolatiekraag BDX en waterkerend manchet BFX.

Roof window installed on a pitched roof
Roof window installed recessed on a pitched roof

Standaard inbouwdiepte

Standaard of verdiepte montage

Combineer jouw VELUX dakraam met PV panelen

De VELUX Solar Integrator is een speciaal ontwikkeld gootstuk dat VELUX dakramen perfect aansluit op een geselecteerd aantal indak zonnepaneelsystemen van verschillende fabrikanten. Hierdoor kan het dak optimaal gebruikt worden voor het opwekken van zonne-energie en zorgt tegelijkertijd voor een comfortabele leefruimte onder het dak. De naadloze integratie creëert bovendien een esthetisch geheel met de zonnepanelen.

Extra isolatie en bescherming tegen warmteverlies

Craftsman installing a window frame on a pitched roof
Isolatieframe
Craftsman installing a window on a pitched roof
Waterkerende manchet 

Onze gootstuksets bevatten alles wat je nodig hebt voor een hoogwaardige montage. Kies het PRO gootstukset inclusief het BFX waterkerend manchet voor een weersbestendige montage. Als je isolatie wilt toevoegen, kies dan voor de PRO+ gootstukset, die ook een BDX isolatieframe bevat.

PRO gootstukset

Een eenvoudig te monteren gootstukset voor alle weersomstandigheden. Inclusief waterkerend manchet BFX met lekwatergoot.

PRO+ gootstukset

Een vernieuwde gootstukset met toegevoegde isolatie voor minder warmteverlies en koudebruggen. Inclusief isolatieframe BDX en waterkerend manchet BFX met lekwatergoot.

Damp- en luchtdichte montage

Gebruik de VELUX dampremmende folie BBX voor een damp- en luchtdichte montage dat condensvorming in de dakconstructie voorkomt. De dampremmende folie past perfect en kan eenvoudig in de groef van het dakraam worden gemonteerd.

De perfecte afwerking

Als je een kant-en-klare oplossing wilt om het interieur van de kamer af te werken, is VELUX interieurafwerking eenvoudig te installeren en hoef je niet extra te schilderen. VELUX interieurafwerking is gemaakt van duurzaam PVC en is waterbestending en onderhoudsvrij en past perfect bij het dakraam.

Het unieke design laat ruimte over voor extra isolatiemateriaal om koudebruggen te vermijden.

VELUX interieurafwerking wordt geleverd met VELUX dampremmende folie BBX.