Rookventilatiesysteem - 
Dakraam voor rookafvoer

Het VELUX rookafvoersysteem kan in veel verblijfsgebieden toegepast worden. Hierdoor is het uitermate geschikt voor zowel gebruik in een klein trappenhuis aan als in grotere utiliteitsgebouwen. Hierdoor worden woningen en utiliteitsgebouwen veiliger, comfortabeler en flexibeler. Het bedieningssysteem is zeer eenvoudig te bedienen met een eenvoudige centrale en bedieningspaneel. Het Rook Afvoer Systeem heeft als basis een VELUX tuimelvenster type GGU of GGL met een geïntegreerd en voorgeïnstalleerd bedieningssysteem.

De motor wordt bediend door middel van de bedieningsset. Deze set opent het dakraam zodat rook en hitte afgevoerd kunnen worden uit het gebouw. Rook en hitte worden gedetecteerd door middel van een optische rookmelder .

De bedieningsset is uitgerust met een rookventilatieknop , die achter een te breken glasplaatje zit. Deze rookventilatieknop is ook los te verkrijgen wanneer er meer knoppen in het systeem nodig zijn.


Productbladen

Alle technische details (afmetingen, technische waarden, dwarsdoorsneden) van de VELUX tuimelvensters zijn te vinden in onze productbladen. Deze kunt u hieronder downloaden.

VELUX Montageservice

Vertrouw op een VELUX montagepartner voor de montage van uw nieuwe dakraam.

  • Deskundig en professioneel advies
  • Gecertificeerd door certificeringsinstantie SKG-IKOB
  • Geheel vrijblijvende en GRATIS offerte

Uitstekende energie efficiëntie

Het rookventilatie dakraam is voorzien van een nieuw isolatiesysteem. Deze nieuwe hoogwaardige isolatie is opgebouwd uit een kern van thermisch gemodificeerd hout in combinatie met een speciale pakking voor een betere luchtdichte afdichting. Hiermee worden warmteverlies en energieverbruik geminimaliseerd. De rookventilatie dakraam is op aanvraag ook verkrijgbaar met driedubbele beglazing voor maximale isolatie.

Zelfde uitstraling als reguliere VELUX dakramen

Het ontwerp van VELUX rookventilatie dakramen komt sterk overeen met dat van reguliere VELUX dakramen. Zo heeft u een harmonieuze uitstraling in het dak wanneer het rookventilatie dakraam in hetzelfde dakoppervlak als andere VELUX dakramen gemonteerd gaat worden.  

Getest en gecertificeerd

Het rookafvoersysteem van VELUX is voorzien van een CE-markering. Daarmee voldoet het aan de EN 12101-2 norm voor natuurlijke afvoer van rook en hitteventilatie. Dit betekent dat het dakraam (inclusief deflector) getest is op:

  • Operationele betrouwbaarheid van het dakvenster inclusief het gebruik van het dakraam voor reguliere ventilatie.
  • Aerodynamische effectiviteit van de opening waarmee gemeten is hoe snel en hoeveel rook er per seconde afgevoerd wordt.
  • Operationele betrouwbaarheid wanneer er een sneeuwlaag op het dakraam aanwezig is.
  • Stabiliteit en operationele betrouwbaarheid wanneer er sprake is van veel wind.
  • Operationele betrouwbaarheid bij winterse omstandigheden
  • Warmteweerstand om vast te stellen hoe lang het dakraam operationeel blijft wanneer het blootgesteld wordt aan vuur. 

Het dakraam met rookafvoersysteem voldoet ook aan de EN 6033 5-2-103 norm voor elektrische apparatuur. Hierdoor mag het toegepast worden in applicaties die binnen handbereik zijn geplaatst.

Voor professionals

Bent u aannemer, architect of dealer? Volg de links hieronder voor meer informatie over installatie, tekeningen en technische gegevens.


Stel uw product samen in de juiste maat en vind de bijbehorende prijs in de VELUX productconfigurator.

Wilt u een product kopen?