Over PEFC...

Alle VELUX dakramen kunnen worden geleverd met het PEFC-certificaat. Standaard geldt dit alleen voor de GGU, GPU, GIU, VIU, GTU en GXU dakramen met polyurethaan beschermlaag. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat hout in VELUX producten uit een duurzaam beheerd bos komt en ondersteunt u duurzaam bosbeheer wereldwijd. Kijk voor meer informatie op www.pefcnederland.nl of www.pefc.org.

VELUX is voor haar PEFC certificatie sinds februari 2015 een samenwerking aangegaan met de Finse certificerende organisatie DNV-GL. In verband met deze nieuwe samenwerking is het PEFC certificaat nummer veranderd. Bijgevoegd treft u het nieuwe nummer aan die op alle facturen, orderbevestigingen en vrachtbrieven vermeldt staan aan. In de op deze pagina te downloaden PDF ontvangt u daarnaast ook de nieuwe certificaten. Wij verzoeken u vriendelijk om (indien noodzakelijk) deze aanpassing ook in uw systeem door te voeren.

Standaard levert VELUX Nederland B.V de houten dakramen onder het FSC certificaat, u kunt echter ook bij de bestelling PEFC als preferentie aan geven. De onderhoudsarme, wit polyurethaan dakramen worden altijd onder het PEFC certificaat geleverd. Bijgevoegd treft u de certificaten en de nummers aan die op alle facturen, orderbevestigingen en vrachtbrieven vermeldt staan aan.

  • Voor grenenhouten dakramen, 100% PEFC gecertificeerd certificaatnummer 169646-2014-AE-DEN-FINAS. Credit account.
  • Voor onderhoudsarme, wit polyurethaan dakramen met een houten kern, 100% PEFC gecertificeerd certificaatnummer 169646-2014-AE-DEN-FINAS. Credit account.
  • Voor grenenhouten dakramen DNV-COC-000950 FSC Mix Credit