Onze visie op gezonde gebouwen |
Healthy Buildings

Volgens Europeanen is een gezonde woon- en werkomgeving belangrijker voor hun gezondheid dan stoppen met roken of starten met sporten. Daarom is het nu tijd dat we beginnen om ons huis en onze werkplek te zien als een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl.

Daglicht is belangrijk voor een gezond binnenklimaat
Ieder mens heeft daglicht nodig, bijvoorbeeld om onze biologische klok te beheren. Deze heeft daglicht nodig om ons 's morgens fris en uitgerust te voelen en 's avonds juist moe. Maar ook overdag beïnvloedt het daglicht onze gemoedstoestand en gezondheid. Daglicht beïnvloedt ook je mate van prestaties. Zweeds onderzoek heeft bewezen dat studenten in in klaslokalen zonder ramen veel meer moeite hebben met concentratie en samenwerking dan studenten in een klaslokaal met veel daglicht.

> Lees meer over onze visie op daglicht


Ventilatie essentieel voor de gezondheid van mensen
Europeanen brengen gemiddeld 90% van hun tijd binnen door. De kwaliteit van de lucht die we inademen is dus cruciaal voor onze gezondheid. Echter: huizen worden steeds beter geïsoleerd waardoor de luchtkwaliteit slechter word. De luchtvochtigheid in huis stijgt waardoor schadelijke schimmels en allergenen de lucht bevolken. Kantoren hebben daarnaast te lijden onder schadelijke uitstoot van machines en computers. Natuurlijke ventilatie is daarom essentieel in ieder pand!

> Lees meer over onze visie op ventilatie

Gezonde gebouwen
Active House | de optimale balans tussen wooncomfort, energieverbruik en het milieu