Koord rolgordijn gebroken
(type DKL / RFL)?

Wanneer u een VELUX product aanschaft, dan kunt u erop vertrouwen dat u een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig product aanschaft. Dat merkt u zelfs als er onverhoopt toch een defect aan het product ontstaat (bijvoorbeeld door jaren van intensief gebruik). Bij (verduisterende) rolgordijnen kan het bijvoorbeeld gebeuren dat één van de koordjes breekt door jaren van openen en sluiten van het product. Geen probleem! Via een verkooppunt bij u in de buurt kunt u een nieuw koordset bestellen. Hieronder vertellen wij u hoe.

* NB: er zijn alleen vervangingskoordsets verkrijgbaar voor rolgordijnen DKL/RFL (verduisterend en daglichtregulatie) van productiejaar 2008 en jonger. Voor plissé rolgordijnen (FHL / zijn helaas helemaal geen koordsets verkrijgbaar, omdat koordjes niet vervangen kunnen worden.

Hoe en waar kunt u een koordset bestellen?

Om de bestelling te kunnen doen, dient u de gegevens van het type en de productieserie van uw dakraam op te zoeken. Deze gegevens zijn af te lezen van het typeplaatje van uw VELUX dakvenster. Waar u dit typeplaatje vindt, vindt u hieronder.

Ook uw (verduisterend) rolgordijn (type DKL of RFL) is voorzien van een typeplaatje, waarmee we het productiejaar van uw rolgordijn kunnen bepalen. Waar dit typeplaatje zich bevindt laten wij u ook hierna zien. Alleen voor productiejaren vanaf 2008 (code AV (2008), AX (2009), AZ (2010), BA (2011), BB (2012), BC (2013), BD (2014), BE (2015), BF (2016)zijn dus koordsets te bestellen (niet rechtstreeks bij VELUX)! Indien uw product een andere productiecodering heeft zijn er dus geen sets meer voor te verkrijgen.

Met deze coderingen zoekt u in de bestelcoderingenlijst de juiste codering bij uw product en hiermee gaat u naar een verkooppunt bij u in de buurt. U vindt verkooppunten via de volgende link.
Zij kunnen het product voor u bestellen. U kunt de onderdelen dus niet rechtstreeks bij VELUX bestellen. Zodra u het koordsetje en de koordgeleiders ontvangen hebt, kunt u het koord vervangen. 

De koordgeleiders dienen meestal ook meteen vervangen te worden, omdat het koord vaak in de koordgeleiders is “gesleten”, waardoor het koord kapot is gegaan.

Hoe vindt u de code van uw raamdecoratieproduct?

Uitleg typeplaatje VELUX raamdecoratieproduct
Productiejaarcode verduisterende rolgordijnen
Het verschil tussen slim design en geen slim design VELUX verduisterend rolgordijnen

De productcode en productiecode van uw VELUX verduisterend rolgordijn is op de achterzijde (ruitzijde) van uw verduisterend rolgordijn te vinden. U kunt dit typeplaatje alleen zien wanneer u uw dakraam open tuimelt en 180° om de as roteert of het raamdecoratieproduct demonteert uit het dakraam. In de afbeelding rechts ziet u een voorbeeld van het typeplaatje. Let op: het uiterlijk en de positie van het typeplaatje kan per generatie variëren. 

De productiecode geeft informatie over de productieserie waarbinnen het verduisterend rolgordijn geproduceerd is. Omdat er alleen voor verduisterend rolgordijnen geproduceerd vanaf 2008 nog koordsets beschikbaar zijn, is het belangrijk dat u deze informatie aan ons vermeld. Het plaatje links geeft aan welke lettercombinatie aangeeft uit welk productiejaar uw VELUX verduisterend rolgordijn stamt.

Slim design of geen slim design?
In 2008 introduceerde VELUX verduisterende rolgordijnen met Slim design. Dit betekende een smallere cassette en smallere zijgeleiding, zodat u zoveel mogelijk glasoppervlak kunt zien als het gordijn geopend is. Wanneer de koordjes van uw verduisterende rolgordijn gebroken zijn, willen wij u natuurlijk wel de juiste set offreren. Vandaar dat we ook willen weten of u een Slim design product heeft of niet. De foto hiernaast toont u hoe u kunt zien of uw product voorzien is van Slim design of niet.