Download handleidingen voor het gebruik en onderhoud van dakramen 

Download de onderhouds- en bedieningsinstructies voor jouw dakraam als PDF hier. Om dit te kunnen doen, heb je informatie nodig die je kunt vinden op het typeplaatje van jouw VELUX dakraam.
Roof windows - wood (GGL/GPL/GHL/GLL/GZL/GTL/GXL/GFL)
Roof windows - polyurethane (GGU/GPU/GHU/GLU/GTU/GXU)
Special function (GDL/GEL)
For uninhabited spaces (GVO)
Type design

Hoe vindt u de codering van uw dakraam?

Alle VELUX dakramen geproduceerd na 1968 zijn voorzien van een typeplaatje. Dit typeplaatje geeft alle informatie over het dakraam weer. Het typeplaatje is rechts op de kop van het draaiend gedeelte bevestigd achter de ventilatieklep. Neem de gegevens op het typeplaatje over. Deze heeft u nodig als u tips voor onderhoud wil vinden of een verzoek tot service wil indienen bij VELUX.

Deze gegevens treft u aan op het typeplaatje:

1. Type dakraam
2. Maatcodering
3. Uitvoering
4. Productiecode

Hoe vindt u de code van uw VELUX raamdecoratieproduct?

Uitleg typeplaatje VELUX raamdecoratieproduct
Het verschil tussen slim design en geen slim design VELUX verduisterend rolgordijnen
De productcode en productiecode van uw VELUX raamdecoratieproduct is op de achterzijde (ruitzijde) van uw gordijn te vinden. U kunt dit typeplaatje alleen zien wanneer u uw dakraam open tuimelt en 180° om de as roteert of het raamdecoratieproduct demonteert uit het dakraam. In de afbeelding rechts ziet u een voorbeeld van het typeplaatje. Let op: het uiterlijk en de positie van het typeplaatje kan per generatie variëren. De productiecode geeft informatie over de productieserie waarbinnen het VELUX gordijn geproduceerd is. Noteer de hele code wanneer u voor service contact op wilt nemen met onze Customer Service afdeling. Zij hebben deze code nodig voor een efficiënte verwerking van uw probleem.

Slim design of geen slim design?

In 2008 introduceerde VELUX raamdecoratieproducten met Slim design. Dit betekende een smallere cassette en smallere zijgeleiding, zodat u zoveel mogelijk glasoppervlak kunt zien als het gordijn geopend is. Wanneer uw VELUX gordijn service behoeft, is het voor onze Customer Operations afdeling belangrijk om te weten of u over een Slim design product beschikt of niet. De foto hiernaast geeft duidelijk weer hoe u een Slim design product aan de zijgeleiding en cassette kunt herkennen. 

Onderhoudsets

Wilt u uw VELUX dakraam in topconditie houden? Dat lukt met VELUX onderhoudssets. VELUX biedt een breed assortiment producten aan die helpen om uw dakraam in topconditie te houden en de levensduur te verlengen. Of u nu een luchtfilter wilt vervangen, een kras wenst weg te werken, scharnieren wenst te oliën of een nieuwe glanzende lak wenst aan te brengen: er is altijd een onderhoudsproduct voor u beschikbaar.

Servicebezoek aanvragen

Is uw VELUX product defect? Neem dan de gegevens over die op het typeplaatje van uw VELUX product staan, vul het serviceformulier in en laat VELUX u helpen.