VELUX dakkapel geeft droomslaapkamer licht en ruimte

Joke en Kees Musch hadden het al enige tijd op hun wensenlijstje staan: een volledig nieuwe slaapkamer. Pas toen ze absoluut zeker wisten hoe ze het wilden hebben, gingen ze aan de slag. Eén ding was vanaf het begin duidelijk. Het moest een ruime slaapkamer worden met veel natuurlijk licht. Deze wens is dankzij hun nieuwe VELUX dakkapel meer dan uitgekomen.

Door zijn wat rondere vorm past de dakkapel perfect bij onze woning.

Joke uit Zuidwolde, bewoonster

Meer weten over de vergunningsvrije VELUX dakkapellen?

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u graag meer wil weten over de dakkapel die Joke en Kees op hun woning hebben laten plaatsen. Of over één van de andere dakkapeloplossingen die VELUX u kan bieden. Daarom hebben we een prachtige brochure voor u ontwikkeld, inclusief prijzen.


De VELUX dakkapel telt maar liefst drie ramen, dus de hoeveelheid daglicht is nu echt fantastisch

Joke uit Zuidwolde - bewoonster

Van 2 ruimtes 1 slaapkamer gemaakt

Joke vertelt over de plannen: “We hadden enorme behoefte aan een ruimere slaapkamer. Mijn man Kees zit in een rolstoel waardoor hij wat meer ruimte nodig heeft bij het aan- en uitkleden. We hebben daarom twee slaapkamers samengevoegd tot een grotere ruimte. Omdat de kamers slechts één raam hadden, waren we echter bang dat we alsnog niet de mooie lichte slaapkamer van onze dromen zouden krijgen.”

In eerste instantie dacht het gezin daarom aan het plaatsen van een dakraam. Ze kwamen echter al snel tot de conclusie dat het toch een dakkapel moest worden. “Alleen, dakkapellen vinden we vaak niet zo mooi. Ze doen zo’n afbreuk aan de buitenkant van het huis. Gelukkig wees iemand ons op deze VELUX dakkapel. Door zijn wat rondere vorm past hij perfect bij onze woning. Hij loopt iets schuin uit de daklijn, zoals je ook weleens bij rieten daken ziet. Het is echt schitterend geworden. Je ziet eigenlijk bijna niet dat het een dakkapel is maar we hebben aan de binnenkant wel meer ruimte gekregen.”

Joke en Kees zijn erg blij met de gemaakte keuzes. “De make-over van onze slaapkamer is ontzettend goed gelukt. We zijn heel erg tevreden met het eindresultaat. Het is gevoelsmatig zo’n ruime slaapkamer geworden en we hebben er zoveel gemak van, het is echt heerlijk.”

Project Zuidwolde | Voordat de VELUX dakkapel gemonteerd werd
Voor de verbouwing
Project Zuidwolde | Montage van een VELUX dakkapel in een slaapkamer
Na de verbouwing

Het is gevoelsmatig zo’n ruime slaapkamer geworden

Joke uit Zuidwolde - bewoonster
Dakkappel serre

Voordelen van een VELUX dakkapel

  • Tot 3x meer daglicht
  • Vergunningsvrij te plaatsen
  • Comfortabel en veel extra leefruimte
  • Nagenoeg onderhoudsvrij aan de buitenzijde

Heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakkapel?

Bekijk hier wanneer je wel of niet een omgevingsvergunning nodig hebt.

Enthousiast en op zoek naar iemand die uw nieuwe dakkapel kan plaatsen?

Wij kunnen ons voorstellen dat u zo enthousiast bent over de VELUX dakkapel, dat u graag in contact wil komen met een aannemer of klussenbedrijf die u van een GRATIS en VRIJBLIJVENDE offerte kan voorzien. Wij kunnen u daar bij helpen via onze VELUX montageservice.