Meer sfeer in de slaapkamer

VELUX dakkapel serre verandert slaapzolder in prettige slaapkamer

Gebrek aan natuurlijk licht, ventilatie en uitzicht. Het zorgde ervoor dat de slaapkamer van Rogier Haasnoot en Suzanne van Kempen ontbrak aan sfeer. Een VELUX dakkapel serre maakte van hun slaapvertrek op zolder echter een prettig vertrek: “Het is nu echt een lekker plekje.”

Rogier woont met Suzanne en zijn twee kinderen in Prinsenbeek. Vier jaar geleden kochten ze daar een tussenwoning die stap voor stap volledig wordt aangepast naar hun wensen. De eigen slaapkamer op de bovenste etage stond als volgende op de lijst. Rogier vertelt: “Er lag een oude vloer in, het dakraam moest worden vervangen en er was bijna geen natuurlijk licht.” Rogier deed mee met de ‘Win een VELUX dakkapel actie’ en werd tot zijn grote geluk uitgekozen. “Er is een dakkapel met zes ramen geplaatst. Dat heeft echt heel veel gedaan, onze slaapkamer is totaal veranderd.”


De slaapkamer op zolder voor de verbouwing
De zolder van de familie Haasnoot na de verbouwing in Prinsenbeek | VELUX dakkapel

De dakkapel met zes ramen heeft onze slaapkamer totaal veranderd

Rogier uit Prinsenbeek, bewoner

Tevreden met het eindresultaat

Het stel is enorm enthousiast over de ruimte die dakkapel oplevert. Rogier: “De extra fysieke ruimte is erg prettig. Bovendien bestaat de voorkant van de slaapkamer nu bijna helemaal uit glas. Door de hoeveelheid licht voelt de ruimte echt veel groter.” Ook wat betreft lucht en ventilatie is de situatie enorm verbeterd. “Onze wasmachine en droger staan ook op de bovenste etage. Vroeger werd het heel benauwd boven als de droger aanstond. Nu zet je gewoon een paar dakramen open en blijft het lekker aangenaam. Het is zo fijn dat er frisse lucht bij kan.”


De dakkapel is aan de voorkant van het huis geplaatst. Dit levert een aantal mooie extra voordelen op. “We hebben een speeltuintje bij ons voor. Mijn oudste speelt daar graag. Als ik boven bezig ben, kan ik het mooi in de gaten houden. Ook laten we de bovenste gordijnen wel eens open als we gaan slapen. Als je op bed ligt, kun je dan lekker naar buiten kijken. Zeker in de winter is dat fijn. Het is dan vroeg donker en in het weekend word je dan wakker van het daglicht. De dakkapel is echt een meerwaarde voor het huis en de slaapkamer.”

Als we de bovenste gordijnen openhouden, worden we wakker van het daglicht

Rogier uit Prinsenbeek, bewoner

Zelf verbouwen?

Wil je zelf ook je zolder aanpakken, maar weet je niet hoe? Kom dan naar ons Daglicht Advies Centrum voor een persoonlijk advies. Of neem contact op met één van onze VELUX montagepartners via de VELUX montageservice. Zij kunnen je precies vertellen op basis van jouw wensen hoe je de zolder kunt omtoveren tot je nieuwe slaapkamer, badkamer, speelkamer of werkkamer. 

Meer weten over de vergunningsvrije VELUX dakkapellen?

Wil je graag meer weten over de VELUX dakkapel die de familie Haasnoot uit Prinsenbeek op hun woning heeft laten plaatsen. Of over één van de andere dakkapeloplossingen die VELUX kan bieden. In onze inspirationele brochure inclusief prijzen, kun je alles lezen over deze ideale ruimtewinners.


Door de hoeveelheid licht voelt de ruimte echt veel groter.

Rogier uit Prinsenbeek, bewoner

Voordelen van een VELUX dakkapel

  • Tot 3x meer daglicht
  • Vergunningsvrij te plaatsen
  • Comfortabel en veel extra leefruimte
  • Nagenoeg onderhoudsvrij aan de buitenzijde

Enthousiast en op zoek naar iemand die jouw nieuwe dakkapel kan plaatsen?

Net zo enthousiast geworden over de VELUX dakkapel als de familie Bal en wil je graag in contact komen met een montagebedrijf die je van een GRATIS en VRIJBLIJVENDE offerte kan voorzien. Goed nieuws! Ook daar kunnen wij je bij helpen! Via onze VELUX montageservice vul je razendsnel een contactformulier in waarna de door jou geselecteerde montagepartners contact met je opnemen via e-mail of telefoon. Makkelijker kan haast niet!

Familie Haasnoot | Project Prinsenbeek | VELUX dakkapel
VELUX dakkapel | Familie Haasnoot | Project Prinsenbeek |
VELUX dakkapel met raamdecoratie | Familie Haasnoot | Project Prinsenbeek |
VELUX dakkapel | Slaapkamer | Project Prinsenbeek |

Nog meer nuttige informatie over dakkapellen...

De dakkapel checklist

Wat komt er allemaal kijken bij het plaatsen van een dakkapel? Bekijk de checklist en bepaal eenvoudig welke dakkapel het beste op jouw dak past.

Vergunning of geen vergunning?

Heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakkapel? Bekijk hier wanneer je wel of niet een omgevingsvergunning nodig hebt.

Project Van der Poel in Putten

De rommelzolder van Hanno en Dorien van der Poel was wel toe aan een flinke opknapbeurt. Na inspiratie te hebben opgedaan in het VELUX Daglicht Advies Centrum ging het gezin aan de slag. Omdat er voor de VELUX dakkapel serre geen vergunning aangevraagd hoefde te worden, was de klus zo geregeld. Het resultaat: een volledig nieuw gestylede zolder met meer ruimte, vol natuurlijk licht en veel frisse lucht.