De allerbeste ideeën voor de kinderkamer!

Slapen, leren, stoeien, spelen: de kinderkamer is de plek waar je kind zich veilig en prettig moet voelen. Wist je dat daglicht, frisse lucht en een mooi uitzicht een belangrijke rol spelen in iedere kinderkamer? Sterker nog: daglicht is onmisbaar voor de groei en gezondheid van kinderen, net als frisse en zuurstofrijke lucht. Een kinderkamer moet dus een comfortabel en gezond binnenklimaat hebben. VELUX producten kunnen daar in voorzien. Hieronder laten we je graag een aantal voorbeelden zien van kinderkamers waar daglicht en frisse lucht alle ruimte krijgen en kinderen gezond en veilig kunnen opgroeien.

Baby on the way

In BABY ON THE WAY volgen we een aantal stelletjes dat op het punt staat het leven te geven aan een baby girl of baby boy. Al deze stellen hebben één ding gemeen: ze hebben wel een (rommel)zolder, maar nog geen babykamer...

Daglicht en frisse lucht

Creëer een speelkamer op zolder!

Toen de familie Bal ging verhuizen bedachten zij direct dat de rommelzolder van de vorige bewoners wel een hele mooie ruimte zou zijn voor hun kinderen. “De zolder stond vol spullen en was vrij klein, maar we zagen de potentie. We hebben twee VELUX dakkapellen geplaatst, waardoor de ruimte groter, lichter en frisser is geworden. Zonder een ingrijpende verbouwing en ingewikkeld vergunningsaanvraagtraject hebben we in een week een hele nieuwe ruimte gecreëerd. De kinderen zien het echt als hun eigen plekje. Ze kunnen er lekker rustig lezen of spelen met vrienden,” vertellen de ouders.

Deze kinderkamer bevat twee VELUX dakkapellen op maat:

Woontips voor de kinderkamer - 1

Maximaliseer de speelruimte van je kind

Een hoogslaper is een perfecte manier om extra speelruimte voor je kind te creëren. Je houdt zo het vloeroppervlak beschikbaar om te spelen of te leren. Met de drie dakramen wordt gezorgd voor voldoende daglicht in de kamer. In deze kamer is er expres voor gekozen om één dakraam hoger in het dak te monteren. Zo reikt het daglicht tot diep in de slaapkamer. Dit dakraam uit de VELUX INTEGRA® familie kan geopend en gesloten worden met de innovatieve VELUX bedieningstablet, voor extra gemak.
Deze kinderkamer bevat:

VELUX Montageservice

Vertrouw op een VELUX montagepartner voor de montage van uw nieuwe dakraam.

  • Deskundig en professioneel advies
  • Gecertificeerd door certificeringsinstantie SKG-IKOB
  • Geheel vrijblijvende en GRATIS offerteSimpel maar doeltreffend

In deze kinderkamer zorgt één enkel VELUX dakraam al voor voldoende daglicht. De handige en comfortabele bedieningsgreep aan de bovenzijde van het dakraam zorgt ervoor dat je moeiteloos het dakraam kan openen en sluiten, zelfs als er meubels onder staan. Het dakraam is voorzien van een vochtbestendige, wit afgelakte polyurethane afwerklaag. Hierdoor vergt het dakraam weining onderhoud. Wat kun je je nog meer wensen voor jouw kind?
Woontips voor de kinderkamer - 3

Spelen in daglicht

Een kinderkamer is echt een multifunctionele ruimte. Hij moet 's nachts rustig en donker zijn om goed te kunnen slapen. Maar overdag moet de lichtinval regelbaar zijn om de temperatuur aangenaam te houden en om een goede omgeving te hebben om te spelen of huiswerk te maken. De combinatie tussen VELUX dakramen en raamdecoratie zorgt ervoor dat je precies de juiste hoeveelheid daglicht en frisse lucht in de kinderkamer kunt brengen. Deze kinderkamer is de ideale plek om te kunnen spelen en leren.

Direct aan de slag