Tuimelvenster of uitzettuimelvenster?

Dakramen met bedieningsgreep aan de bovenzijde

Eenvoudig uw dakraam openen en sluiten, zelfs als er meubels onder geplaatst zijn? Het tuimelvenster is dan het juiste dakraam voor u. Het dakraam scharniert in het midden en kan 180° om zijn as roteren (reinigingsstand). De bedieningsgreep doet daarnaast ook dienst als ventilatieklep, zodat u zelfs als het dakraam zelf gesloten is nog kunt ventileren.

Dakramen met de handgreep aan de onderzijde

Met de handgreep aan de onderzijde opent u het dakraam traploos naar buiten toe open. Het scharnierpunt ligt aan de bovenzijde van het dakraam. Hierdoor heeft u een ongehinderd panoramisch uitzicht en kunt u staan onder het dakraam. Wij adviseren u in dit geval geen meubels onder het dakraam te plaatsen omdat u hierdoor niet optimaal kunt profiteren van de ruimte onder het dakraam.  

Uw dakraam handmatig of elektrisch bedienen?

Wandschakelaar

Is uw dakraam buiten bereik gemonteerd of wenst u meer wooncomfort?

 

Wordt uw dakraam buiten handbereik gemonteerd? Of wilt u gewoon meer wooncomfort? Dan zijn VELUX INTEGRA® dakramen de oplossing voor uw zolder. VELUX INTEGRA® producten kunnen bediend worden met de VELUX INTEGRA® wandbediening. Hiermee opent of sluit u met één druk op de knop uw dakraam, gordijnen, zonwering of rolluiken. Bij VELUX INTEGRA® producten heeft u de keuze tussen bediening op netstroom of zonne-energie. 

Zachtjes tikt de regen op het zolderraam...

Reduceer het geluid van regen op uw dakraam met 50%

Een goede nachtrust is essentieel voor iedereen. Tijdens onze slaap verwerken we alle beslommeringen van de dag. Kinderen maken 's nachts de grootste groei door. Waar het geluid van regen op het dakraam door de één als rustgevend word ervaren, zal de ander er niet van kunnen slapen. VELUX heeft voor de laatste groep de oplossing: een dakraam die het geluid van regen reduceert met 50% ten opzichte van dakramen met standaard beglazing en lijstwerk. Zo wordt iedereen uitgerust wakker.

Bent u bang voor ongewenste gasten?

Dakraam met Politiekeurmerk Veilig Wonen®

Is een dakraam door opklimbaarheid bereikbaar is voor ongewenste gasten? Dan heeft VELUX de oplossing met het Politiekeurmerk Veilig Wonen® dakraam. Dit dakraam is voorzien van extra inbraakwerende maatregelen. Deze dakramen zijn uitvoerig getest volgens de NEN 5096, voldoen aan weerstandsklasse 2 en komen daarmee in aanmerking voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen®

Balkon of dakterrasvenster?

Stap naar buiten en geniet van het uitzicht

Open uw zolder en laat meer daglicht en meer frisse lucht toe met het CABRIO® of dakterrasvenster. Deze unieke dakramen zorgen voor een adembenemend uitzicht en een heus inpandig balkon of dakterras. 

Eén of meer dakramen?

Meer daglicht, meer frisse lucht, meer uitzicht met een VELUX daglichtsysteem

Wilt u optisch meer ruimte, een prettig woonklimaat en een fantastisch uitzicht? Kies dan voor een VELUX daglichtsysteem. Hiermee koppelt u twee of meer dakramen naast elkaar en/ of boven elkaar in hetzelfde dakoppervlak. Uw zolder is niet langer meer donker en klein, maar licht, ruim en comfortabel.

Vochtbestendig en onderhoudsarm

Houten kern met vochtbestendige polyurethaan beschermlaag

Speciaal voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens adviseren wij het vochtbestendige dakraam met houten kern en polyurethaan beschermlaag. De kern bestaat uit PEFC gecertificeerd hout en daarmee is het een duurzaam en onderhoudsvrij product.

Gebruik minder energie

VELUX dakramen helpen u energie besparen

Uw energieverbruik verlagen is verassend eenvoudig: vervang uw oude dakraam door een nieuw VELUX dakraam. Daglicht en zonnewarmte zijn gratis energiebronnen die altijd beschikbaar zijn. Door gebruik te maken van deze bronnen op de juiste momenten, kunt u (zeker in de winter) uw energieverbruik beperken en uw energierekening verlagen. Wordt het te warm in de zomer? Dan sluit u toch gewoon het rolluik of de buitenzonwering? Zo blijft uw zolder lekker koel en hoeft u de airco niet te gebruiken. 


Daarnaast is het ook belangrijk om voldoende te ventileren. Want zuurstofrijke, frisse lucht is sneller te verwarmen dan de oude zuurstofarme lucht. VELUX dakramen zijn daarom voorzien van een ergonomische vensterbrede handgreep die ook dienst doet als ventilatieopening. U kunt zo ventileren, zelfs als het dakraam zelf gesloten is. Ook dat is beter voor uw energierekening.  Is uw dakraam aan vervanging toe?

Het vervangen van uw dakraam kan een wereld van verschil maken voor uw zolder. Uw zolder wordt lichter, comfortabeler en vergt daarna minder onderhoud. En het kost niet zoveel tijd of geld als u waarschijnlijk denkt.  


Speciaal voor u hebben we een handige tool ontwikkeld. Deze tool helpt u bij het vinden van de ideale VELUX oplossing voor uw zolder. Heeft u uw droomoplossing gevonden? Dan hebben we ook nog een geschikte montagepartner die uw droom graag werkelijkheid laat worden.

Dakramen voor speciale toepassingen

Politiekeurmerk Veilig Wonen®, monumentaal pand, extra geluidsreductie, passief huis of rookventilatie?

VELUX biedt dakramen voor speciale toepassingen. Bent u op zoek naar een dakraam dat voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen®, heeft u een monumentale woning of woont u dicht bij een drukke weg of langs een spoorlijn? Wij hebben de oplossing in ons assortiment.