Meer ruimte nodig? Creëer een speelkamer op zolder!

Groeien je kinderen uit hun (te) kleine slaapkamer? Geef ze dan een eigen speelkamer. Waar hoor ik je denken? Denk eens aan de rommelzolder. Een mooie ruimte vol potentie!

Meer ruimte is een belangrijke reden voor mensen om te gaan verhuizen. Maar soms is het antwoord op deze wens eenvoudiger te realiseren. De gemiddelde oppervlakte van een Nederlandse zolder is zo’n dertig vierkant meter. Het merendeel van deze zolders worden gebruikt voor opslag en technische systemen. Zonde natuurlijk. Met eenvoudige ingrepen kun je een zolder leefbaar maken en de woonoppervlakte van je huis vergroten.

Toen de familie Bal ging verhuizen bedachten zij direct dat de rommelzolder van de vorige bewoners wel een hele mooie ruimte zou zijn voor hun kinderen. “De zolder stond vol spullen en was vrij klein, maar we zagen de potentie. We hebben twee VELUX dakkapellen geplaatst, waardoor de ruimte groter, lichter en frisser is geworden. Zonder een ingrijpende verbouwing en ingewikkeld vergunningsaanvraagtraject hebben we in een week een hele nieuwe ruimte gecreëerd. De kinderen zien het echt als hun eigen plekje. Ze kunnen er lekker rustig lezen of spelen met vrienden,” vertellen de ouders.

Wil je zelf ook je zolder aanpakken, maar weet je niet hoe? Kom dan naar ons Daglicht Advies Centrum voor een persoonlijk advies. Of neem contact op met één van onze VELUX montagepartners via de VELUX montageservice. Zij kunnen je precies vertellen op basis van jouw wensen hoe je de zolder kunt omtoveren tot je nieuwe slaapkamer, badkamer, speelkamer of werkkamer. 

Meer weten over de vergunningsvrije VELUX dakkapellen?

Wil je graag meer weten over de VELUX dakkapel die de familie Bal uit Leiden op hun woning heeft laten plaatsen. Of over één van de andere dakkapeloplossingen die VELUX kan bieden. In onze inspirationele brochure inclusief prijzen, kun je alles lezen over deze ideale ruimtewinners.


De zolder stond vol spullen en was vrij klein, maar we zagen de potentie. We hebben twee VELUX dakkapellen geplaatst, waardoor de ruimte groter, lichter en frisser is geworden.

Ronald Bal uit Leiden, eigenaar
VELUX dakkapel | Veel meer daglicht, meer frisse lucht en meer wooncomfort

Voordelen van een VELUX dakkapel

  • Tot 3x meer daglicht
  • Vergunningsvrij te plaatsen
  • Comfortabel en veel extra leefruimte
  • Nagenoeg onderhoudsvrij aan de buitenzijde

Enthousiast en op zoek naar iemand die jouw nieuwe dakkapel kan plaatsen?

Net zo enthousiast geworden over de VELUX dakkapel als de familie Bal en wil je graag in contact komen met een montagebedrijf die je van een GRATIS en VRIJBLIJVENDE offerte kan voorzien. Goed nieuws! Ook daar kunnen wij je bij helpen! Via onze VELUX montageservice vul je razendsnel een contactformulier in waarna de door jou geselecteerde montagepartners contact met je opnemen via e-mail of telefoon. Makkelijker kan haast niet!

VELUX dakkapel
VELUX dakkapel
VELUX dakkapel
VELUX dakkapel op een speelzolder

Nog meer nuttige informatie over dakkapellen...

De dakkapel checklist

Wat komt er allemaal kijken bij het plaatsen van een dakkapel? Bekijk de checklist en bepaal eenvoudig welke dakkapel het beste op jouw dak past.

Vergunning of geen vergunning?

Heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakkapel? Bekijk hier wanneer je wel of niet een omgevingsvergunning nodig hebt.

Project Van der Poel in Putten

De rommelzolder van Hanno en Dorien van der Poel was wel toe aan een flinke opknapbeurt. Na inspiratie te hebben opgedaan in het VELUX Daglicht Advies Centrum ging het gezin aan de slag. Omdat er voor de VELUX dakkapel serre geen vergunning aangevraagd hoefde te worden, was de klus zo geregeld. Het resultaat: een volledig nieuw gestylede zolder met meer ruimte, vol natuurlijk licht en veel frisse lucht.