Onze visie op ventilatie en frisse lucht in gebouwen

Luchten is een natuurlijke gewoonte voor de meeste mensen. Als ochtendritueel wordt vaak een raam opengezet om de slaapkamer en de badkamer na het douchen te luchten. Daarnaast zetten ook veel mensen instinctief de ramen open om wat frisse lucht binnen te laten na het koken en schoonmaken, of wanneer men na een dag afwezigheid weer thuis komt. Deze acties geven een verlangen weer om het huis fris te laten ruiken, en het geeft de zorg weer in relatie met de gezondheid en het welzijn van de familie. Op een warme dag is het zeer aangenaam om de wind te voelen door de ramen, zodat de geuren en geluiden van de zomer al je zintuigen activeren. Wanneer u uw woning lucht dan haalt u in feite buiten naar binnen .

Ventilatie heeft twee doelen: 
  • Het zorgt voor gezonde, frisse lucht en een comfortabel klimaat binnenshuis. 
  • Het zorgt voor een aangename temperatuur in de kamer (droge lucht is eenvoudiger te verwarmen: dat reduceert uw stookkosten in de winter. En frisse buitenlucht voert in de zomer de vochtige, lauwe lucht af en zorgt voor een lagere temperatuur).

VELUX ontwerpt al 75 jaar producten die een bijdrage leveren aan de natuurlijke ventilatie van gebouwen. In combinatie met voldoende daglicht kan zo een optimaal binnenklimaat bereikt worden waar iedereen zich prettig en behagelijk in voelt.