Jouw plannings- & Automatiseringsfunctie

Bekijk de video’s, artikelen en veelgestelde vragen om te zien wat de Plannings- & Automatiseringsfunctie in jouw woning kan betekenen.

VELUX App Control installatie

Automatiseringsfunctie inschakelen

Planningsfunctie inschakelen

Parameters kamer aanpassen

Inplannen; Veelgestelde vragen

In mei 2021 hebben we ACTIVE Control vervangen door de Plannings- & Automatiseringsfunctie – Dat zijn jouw Plannings- en Automatiseringsmogelijkheden.
Met de planningsfunctie kun je jouw eigen schema instellen voor jouw VELUX INTEGRA dakramen en accessoires om aan jouw behoeften te voldoen.
Met de Automatiseringsfunctie werken jouw producten op basis van de binnenklimaat sensoren als je VELUX ACTIVE with NETATMO hebt. Als je de VELUX App Control hebt, is de Automatiseringsfunctie uitgeschakeld omdat sensoren geen deel uitmaken van deze oplossing.

Opmerking: als gebruiker van VELUX App Control kun je altijd upgraden naar VELUX ACTIVE door binnenklimaatsensoren toe te voegen aan jouw oplossing.
We hebben ACTIVE bediening uit de VELUX ACTIVE with NETATMO-app verwijderd. Jouw VELUX INTEGRA dakramen en accessoires werken nog steeds zoals ze deden voor de update als je geen nieuwe schema’s in de app hebt aangemaakt. Leer meer over de Plannings- & Automatiseringsfunctie via de video’s.
Je kunt de Automatiseringsfunctie niet gebruiken met VELUX App Control, omdat deze functie alleen werkt met binnenklimaatsensoren. Met binnenklimaatsensoren passen jouw VELUX INTERGA producten zich automatisch aan op basis van de temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-niveaus in jouw huis en de instellingen die je hiervoor hebt aangemaakt. Jouw persoonlijk ingestelde schema’s hebben altijd voorrang op de Automatiseringsfunctie.

Opmerking: als gebruiker van VELUX App Control kun je altijd upgraden naar VELUX ACTIVE door binnenklimaatsensoren toe te voegen aan jouw oplossing; op deze manier kunnen je de Automatiseringsfunctie gebruiken.

Je hebt altijd de controle over jouw producten. Daarom werken vanwege de vertragingsinstelling jouw prioriteitsregelaars en Planningsfunctie altijd zoals gewenst, ongeacht wat de Automatiseringsfunctie zegt. Lees meer over hoe de vertragingsinstelling werkt in onderstaande tabel

Regelmethode

Tijdsperspectief

Bescherming tegen weersomstandigheden

Regeling met eerste prioriteit

• De schuifregelaar in de app gebruiken
  • Een afstandsbediening gebruiken
  • Apple Homekit
  • Siri-spraakbesturing
  • Hey Google-spraakbesturing
  • Automatisch sluiten vanuit kamerzicht

Onmiddellijk uitvoeren

Als het regent, op dan de dakramen alleen in ventilatiestand

Planningsfunctie

Onmiddellijk uitvoeren

Bij regen, te veel wind, te koud, te warm, geen dakramen openen

Automatiseringsfunctie
(inclusief regelmatig luchten)

Uitvoeren wanneer de vertragingstijd na activering van Besturing met eerste prioriteit of Planningsfunctie is verstreken

Bij regen, te veel wind, te koud, te warm, geen dakramen openen

Beheer uw huis met Planning & Automatisering

In mei 2021 hebben we de functie Planning & Automatisering geïntroduceerd in uw VELUX ACTIVE with NETATMO app.
Met deze functie kunt u dagelijkse planningen maken die bij uw routines passen.

VELUX App Control versus VELUX ACTIVE with NETATMO

Er is een nieuwe speler op de markt gekomen en als eigenaar van een VELUX INTEGRA® product kunt u nu kiezen uit twee Smart Home oplossingen voor uw VELUX INTEGRA® producten.

In mei 2021 werd de nieuwe VELUX App Control (KIG 300 EU) gelanceerd. Dit is een oplossing voor Smart Home gebruikers die de grote voordelen van VELUX ACTIVE with NETATMO willen, maar nog niet helemaal klaar zijn voor automatisering van het binnenklimaat. In dit artikel zullen we het verschil tussen de twee producten verduidelijken.