Beheer jouw huis met de Plannings- & Automatiseringsfunctie

Onderzoeken over de lucht die we inademen

Bij de VELUX Groep werken we elke dag aan een beter binnenklimaat en meer daglicht. We weten dat het inademen van slechte binnenlucht negatieve gevolgen voor de gezondheid kan hebben. Omdat we het grootste deel van onze tijd binnenshuis doorbrengen, bestaat 55% van onze totale inname (van voedsel, water en lucht) gedurende ons hele leven, uit de binnenlucht van ons huis. Het spreekt daarom voor zich dat we lucht inademen die afkomstig is van een binnenomgeving (Sundell, 2004b).

Om dit in perspectief te plaatsen: we consumeren 15 kg lucht per dag, terwijl de meeste mensen 2 kg water en voedsel per dag consumeren (Nilsson, 2008). Dat is heel veel lucht en daarom moeten we ervoor zorgen dat deze lucht elke dag zo gezond mogelijk is. Aangezien velen van ons momenteel vanuit huis werken, moeten we ervoor zorgen dat ons binnenklimaat een gezonde omgeving vormt, voor onszelf en voor de mensen met wie we leven.

 

VELUX ACTIVE with NETATMO handhaaft een gezond binnenklimaat

Met VELUX ACTIVE with NETATMO kun je dag en nacht voor een goed binnenklimaat zorgen. Met onze slimme sensoren kun je jouw VELUX producten laten bedienen door VELUX ACTIVE with NETATMO wanneer het niveau van CO2, temperatuur en luchtvochtigheid te hoog of te laag wordt. Dit noemen we de Automatiseringsfunctie.

In mei 2021 hebben we de Plannings- & Automatiseringsfunctie in de VELUX ACTIVE with NETATMO app. Met deze functie kun je een dagelijkse planning maken die het beste bij jouw routines past.

Plannings- & Automatiseringsfunctie

Met de Planningsfunctie kun je voor elke kamer een planning op maat maken. Voor elke kamer kun je de Automatiseringsfunctie aanmaken, bewerken, inschakelen, uitschakelen en verwijderen. Hierdoor kun je de werking van jouw VELUX producten aanpassen op jouw huis en planning.

Het verschil tussen de Planningsfunctie en de Automatiseringsfunctie is dat bij de Planningsfunctie je zelf de vereisten instelt. Bij de Automatiseringsfunctie bedienen de VELUX ACTIVE sensoren jouw producten wanneer dit nodig is om een gezond binnenklimaat te behouden. De Planningsfunctie zal echter altijd de prioriteit krijgen over de Automatiseringsfunctie en handmatige bediening zal prioriteit krijgen over de Planningsfunctie. Op deze manier behoud je altijd de volledige controle over jouw producten.