Download handleidingen voor het gebruik en onderhoud van dakramen 

Download de onderhouds- en bedieningsinstructies voor jouw dakraam als PDF hier. Om dit te kunnen doen, heb je informatie nodig die je kunt vinden op het typeplaatje van jouw VELUX dakraam.
Roof windows - wood (GGL/GPL/GHL/GLL/GZL/GTL/GXL/GFL)
Roof windows - polyurethane (GGU/GPU/GHU/GLU/GTU/GXU)
Special function (GDL/GEL)
For uninhabited spaces (GVO)
Type design

Hoe vind je de codering van jouw dakraam?

Alle VELUX dakramen geproduceerd na 1968 zijn voorzien van een typeplaatje. Dit typeplaatje geeft alle informatie over het dakraam weer. Het typeplaatje is rechts op de kop van het draaiend gedeelte bevestigd achter de ventilatieklep. Neem de gegevens op het typeplaatje over. Deze heb je nodig als je tips voor onderhoud wilt vinden of een verzoek tot service wil indienen bij VELUX.

Deze gegevens treft u aan op het typeplaatje:

 

Deze gegevens tref je aan op het typeplaatje:

  1. Type dakraam
  2. Maatcodering
  3. Uitvoering
  4. Productiecode

Hoe vind je de code van jouw VELUX raamdecoratieproduct?

Uitleg typeplaatje VELUX raamdecoratieproduct
Het verschil tussen slim design en geen slim design VELUX verduisterend rolgordijnen
De productcode en productiecode van jouw VELUX raamdecoratieproduct is op de achterzijde (ruitzijde) van jouw gordijn te vinden. Je kunt dit typeplaatje alleen zien wanneer je jouw dakraam open tuimelt en 180° om de as roteert of het raamdecoratieproduct demonteert uit het dakraam. In de afbeelding rechts zie je een voorbeeld van het typeplaatje. Let op: het uiterlijk en de positie van het typeplaatje kan per generatie variëren. De productiecode geeft informatie over de productieserie waarbinnen het VELUX gordijn geproduceerd is. Noteer de hele code wanneer je voor service contact op wilt nemen met onze klantenservice. Zij hebben deze code nodig voor een efficiënte verwerking van jouw probleem.

Slim design of geen slim design?

In 2008 introduceerde VELUX raamdecoratieproducten met Slim design. Dit betekende een smallere cassette en smallere zijgeleiding, zodat je zoveel mogelijk glasoppervlak kunt zien als het gordijn geopend is. Wanneer jouw VELUX gordijn service behoeft, is het voor onze klantenservice belangrijk om te weten of je over een Slim design product beschikt of niet. De foto hiernaast geeft duidelijk weer hoe je een Slim design product aan de zijgeleiding en cassette kunt herkennen.

Onderhoudsets

Wil je jouw VELUX dakraam in topconditie houden? Dat lukt met VELUX onderhoudssets. VELUX biedt een breed assortiment producten aan die helpen om jouw dakraam in topconditie te houden en de levensduur te verlengen. Of je nu een luchtfilter wilt vervangen, een kras wenst weg te werken, scharnieren wenst te oliën of een nieuwe glanzende lak wilt aan te brengen: er is altijd een onderhoudsproduct voor jou beschikbaar.

Servicebezoek aanvragen

Is jouw VELUX product defect? Neem dan de gegevens over die op het typeplaatje van jouw VELUX product staan, vul het serviceformulier in en laat VELUX je helpen.