Koord rolgordijn gebroken
(type DKL / RFL)?

Wanneer je een VELUX product aanschaft, dan kun je erop vertrouwen dat je een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig product aanschaft. Dat merk je zelfs als er onverhoopt toch een defect aan het product ontstaat (bijvoorbeeld door jaren van intensief gebruik). Bij (verduisterende) rolgordijnen kan het bijvoorbeeld gebeuren dat één van de koordjes breekt door jaren van openen en sluiten van het product. Geen probleem! Via een verkooppunt bij je in de buurt kun je een nieuw koordset bestellen. Hieronder vertellen wij je hoe je het koord kan vervangen.

* NB: er zijn alleen vervangingskoordsets verkrijgbaar voor rolgordijnen DKL/RFL (verduisterend en daglichtregulatie) van productiejaar 2008 en jonger. Voor plisségordijnen (FHL) zijn helaas geen koordsets verkrijgbaar, omdat deze koorden niet vervangen kunnen worden.

Hoe en waar kunt u een koordset bestellen?

Om de bestelling te kunnen doen, dien je de gegevens van het type en de productieserie van jouw dakraam op te zoeken. Deze gegevens zijn af te lezen van het typeplaatje van jouw VELUX dakraam. Waar je dit typeplaatje vindt, lees je hieronder.

Ook jouw (verduisterend) rolgordijn (type DKL of RFL) is voorzien van een typeplaatje, waarmee we het productiejaar van jouw rolgordijn kunnen bepalen. Waar dit typeplaatje zich bevindt laten wij je ook hierna zien. Alleen voor productiejaren vanaf 2008 (code AV (2008), AX (2009), AZ (2010), BA (2011), BB (2012), BC (2013), BD (2014), BE (2015), BF (2016) zijn dus koordsets te bestellen (Uitsluitend via VELUX dealers, niet rechtstreeks). Indien jouw product een andere productiecodering heeft zijn er dus geen sets meer voor te verkrijgen.

Met deze coderingen zoekt u in de bestelcoderingenlijst de juiste codering bij uw product en hiermee gaat u naar een verkooppunt bij u in de buurt. U vindt verkooppunten via de volgende link.

Met deze coderingen zoekje in de bestelcoderingenlijst de juiste codering bij jouw product en hiermee ga je naar een VELUX dealer bij jou in de buurt. Je vindt verkooppunten via de volgende link.

Zij kunnen het product voor je bestellen. Je kunt de onderdelen dus niet rechtstreeks bij VELUX bestellen. Zodra je de koordset en de koordgeleiders ontvangen hebt, kun je het koord vervangen.

De koordgeleiders dienen meestal ook meteen vervangen te worden, omdat het koord vaak in de koordgeleiders is “gesleten”, waardoor het koord kapot is gegaan.

Hoe vindt u de code van uw raamdecoratieproduct?

Uitleg typeplaatje VELUX raamdecoratieproduct
Productiejaarcode verduisterende rolgordijnen
Het verschil tussen slim design en geen slim design VELUX verduisterend rolgordijnen

De productcode en productiecode van jouw VELUX verduisterend rolgordijn is op de achterzijde (ruitzijde) van het verduisterend rolgordijn te vinden. Je kunt dit typeplaatje alleen zien wanneer je jouw dakraam open tuimelt en 180° om de as roteert of het raamdecoratieproduct demonteert uit het dakraam. In de afbeelding rechts zie je een voorbeeld van het typeplaatje. Let op: het uiterlijk en de positie van het typeplaatje kan per generatie variëren.

De productiecode geeft informatie over de productieserie waarbinnen het verduisterend rolgordijn geproduceerd is. Omdat er alleen voor verduisterend rolgordijnen geproduceerd vanaf 2008 nog koordsets beschikbaar zijn, is het belangrijk dat je deze informatie aan ons vermeld. Het plaatje links geeft aan welke lettercombinatie aangeeft uit welk productiejaar jouw VELUX verduisterend rolgordijn stamt.

Slim design of geen slim design?

In 2008 introduceerde VELUX verduisterende rolgordijnen met Slim design. Dit betekende een smallere cassette en smallere zijgeleiding, zodat je zoveel mogelijk glasoppervlak kunt zien als het gordijn geopend is. Wanneer de koordjes van jouw verduisterende rolgordijn gebroken zijn, willen wij je natuurlijk wel de juiste informatie geven. Vandaar dat we ook willen weten of je een Slim design product hebt of niet. De foto hiernaast toont je hoe je kunt zien of jouw product voorzien is van Slim design of niet.