Take back service
Take back service

Take-back service VELUX dakramen 

Glas, hout en kunststof worden grondstof voor nieuwe producten

Jaarlijks ontstaat er in Nederland 23 miljoen ton aan bouwafval. Om tegen te gaan dat ook gebruikte VELUX dakramen op deze afvalberg van bouw- en sloopafval belanden zijn wij een take-back service gestart. Door VELUX dakramen van de afvalberg te redden, realiseren we gezamenlijk een CO2 - reductie over de totale levenscyclus.

Lever dakramen in en win mooie prijzen!

In april, mei en juni kun je fantastische prijzen winnen! Zo maak je in april kans op het winnen van een Cabiner overnachting. Bij Cabiner verblijf je in een off-the-grid cabin op een prachtige plek midden in de Nederlandse natuur. Houd jij van wandelen, of wil je even helemaal ontsnappen aan de bewoonde wereld? Dan is dit iets voor jou!

Wie kan er meedoen?

Iedereen kan meedoen mits je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  1. Lever minstens 30 dakramen voor de VELUX take-backservice in vóór 30 april 2024, dan doe je automatisch mee. Het inleveren van dakramen kan via: takeback.velux.nl
  2. Elk dakraam telt als één lot. Hoe meer dakramen je inlevert, hoe meer kans je maakt om te winnen!
.

Bekijk alle actievoorwaarden.

VELUX take-backservice winactie

De belangrijkste voordelen voor u:

  • Je genereert minder afval. Hierdoor onderscheidt jij je op het gebied van MVO ten opzichte van jouw collega’s
  • Je bespaart geld. De take-back service is niet kosteloos, maar wij bieden deze dienst aan zonder winstoogmerk. Hierdoor is deze dienst goedkoper dan wat je nu betaalt voor het afvoeren van regulier bouw- en sloopafval
  • Je bespaart tijd doordat je de dakramen niet hoeft te beheren en sorteren als ze eenmaal van de daken zijn gehaald
  • Je genereert een sociaal rendement omdat VELUX samenwerkt met NGO's en sociale instellingen voor de ontmanteling en verwerking van materialen

Wat houdt de take-back service in?

VELUX dakramen worden met de take-back service gescheiden ingezameld en zodra de opdracht via onze portal is gereed gemeld, worden de dakramen opgehaald en getransporteerd naar één van de demontagebedrijven. Meestal zijn dit bedrijven die vallen onder de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) of bedrijven die werken aan re-integratie van gedetineerden. Na demontage ontstaan er nieuwe grondstofstromen. De belangrijkste grondstofstromen zijn: glas, hout, aluminium, kunststoffen. We werken continu aan het zo hoogwaardig mogelijk inzetten van deze grondstoffen!

Duurzame impact alleen door samenwerking

Duurzaam ondernemen is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Wij hebben daarom jouw hulp nodig om de VELUX dakramen van de afvalberg te redden. VELUX Nederland biedt je met de take-back service een aantrekkelijke en betaalbare manier om VELUX dakramen te recyclen Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is de verouderde VELUX dakramen apart in te zamelen wanneer je ze uit een gebouw verwijdert.

Hoe en waar?

Hoe je de dienst bestelt, op welke locaties je VELUX dakramen kunt inleveren of kunt laten ophalen lees je op: takeback.velux.nl.