VELUX helpt u graag meer te verkopen

Onze oprichter Villum Kann Rasmussen ontwikkelde een raam dat de donkere, lege zolders van de naoorlogse periode transformeerde tot lichte woonomgevingen. Reeds in 1942 had hij een naam bedacht voor deze bijzondere ramen. Een naam die de twee belangrijkste factoren benadrukte:

  • ‘VE’ de afkorting voor ventilatie
  • ‘LUX’ Latijns voor licht

Inmiddels is de naam VELUX uitgegroeid tot een wereldwijd bekende merknaam. De VELUX® naam en het VELUX® logo zijn geregistreerde handelsmerken en exclusief eigendom van de VELUX® Groep. Alle bedrijven binnen de VELUX Groep, zoals VELUX Nederland hebben toestemming om de VELUX handelsmerken te gebruiken. Anderen kunnen toestemming krijgen om de VELUX handelsmerken van de VELUX Groep te gebruiken.

Ons doel is om de VELUX merknamen te beschermen. Voor elke partij die de VELUX handelsmerken gebruikt, inclusief de VELUX Groep, gelden duidelijke richtlijnen voor het gebruik. Wanneer onze handelsmerken niet consistent en correct gebruikt worden zijn wij gerechtigd juridische stappen te ondernemen.

Richtlijnen gebruik van het VELUX handelsmerk

Het gebruik van de merknaam VELUX in een bedrijfsnaam, URL van een website, mailadres of een advertentietekst in online advertenties (bijvoorbeeld Adwords) is alleen en exclusief voorbehouden aan de eigenaar van de merknaam. In het geval van VELUX is dit de VKR Groep, de moedermaatschappij waartoe de VELUX Groep behoort. Bij inbreuk op de merkrechten van de VKR Groep zal er onmiddellijk worden overgegaan tot juridische stappen om het merk te beschermen.

Nooit losstaand gebruik van de naam VELUX

Een handelsmerk mag nooit gebruikt worden ter vervanging van een generieke beschrijving van een product. Als de naam van een handelsmerk losstaand gebruikt wordt verwaterd het handelsmerk en wordt het langzaam een beschrijvende term voor een hele productcategorie. Daarom moet de merknaam VELUX altijd worden gevolgd door een omschrijving, zoals VELUX dakraam, VELUX verduisterend rolgordijn, VELUX product, VELUX Nederland, etc.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de wijze waarop onze merknaam en ons logo gebruikt mag worden en de richtlijnen van onze huisstijl, bekijk dan onze Brand Identity Guide: www.big.velux.com