Europees onderzoek door de VELUX Groep

Over wooncomfort, energieverbruik en binnenklimaat in Europese huizen: wat zeggen 14.000 Europeanen over gezondheid, hun huis en energieverbruik?

5 stappen voor het creëren van een gezonde woning

De Healthy Homes Barometer van dit jaar identificeert 5 gebieden als belangrijk voor onze gezondheid en energieniveau.

1


Zorg voor goede slaapomstandigheden

 
Goede slaapomstandigheden creëer je met comfortabele temperaturen, 100% duisternis en volledige rust. In een dergelijke omgeving ervaart meer dan 50% dat ze meer energie hebben.

2


Streef naar comfortabele temperaturen

 
Een comfortabele binnentemperatuur betekent een licht briesje in de zomer en een niet al te hoge temperatuur in de winter. Een koude omgeving verdubbelt het risico op neus- en keelsymptomen.

3


Ventileer

 
Frisse lucht komt binnen door ramen en deuren. Niet ventileren verdubbelt het risico op vermoeidheid en lusteloosheid in vergelijking met 2 tot 4 ventilatiemomenten per dag.

4


Laat daglicht binnen

 
Daglicht komt binnen door strategisch geplaatste gevel- en dakramen. Als het daglichtniveau verandert van onvoldoende naar voldoende, daalt het aantal mensen dat weinig energie heeft van 37% naar 21%.

5


Voorkom vocht

 
Voorkom overmatige vochtigheid en verklein daarmee het risico op schimmel. Schimmel kan leiden tot astma of andere ademhalingsproblemen.

Wat we doen om onze huizen gezond te maken

De top-3 strategieën om een gezond binnenklimaat te creëren, zijn binnen niet roken en regelmatig ventileren en schoonmaken. Sommige Europese huiseigenaren doen meer dan anderen om een goed binnenklimaat te behouden.

     
Meest
actief
  Minst
actief

Regelmatig ventileren, niet roken binnen en schoonmaken.

VELUX demonstratiehuizen zijn gezonde huizen

Ervaar de voordelen

Bekijk de video om alle voordelen van een goed binnenklimaat te ontdekken.